Το Blog μας

Γιατί να επιλέξω να συνεργαστώ με ένα μεσιτικό γραφείο;

 

Από την πλευρά του Μισθωτή, Αγοραστή:

Η διαδικασία ανεύρεσης ακινήτου για ενοικίαση ή για αγορά είναι εξαιρετικά σύνθετη και χρονοβόρα.

Υπάρχουν κατά κύριο λόγο τρεις (3) τρόποι αναζήτησης ακινήτου:

Τα κολλημένα Ενοικιαστήρια:

Στη περίπτωση που έχεις βρει ήδη την περιοχή που επιθυμείς να μετακομίσεις. Τότε μια προσεκτική βόλτα στη γύρω γειτονία με σκοπό τον εντοπισμό κολλημένων ενοικιαστηρίων σε τοίχους, κολώνες, πυλωτές, φανάρια, κλπ., θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά. Η διαδικασία αυτή βέβαια είναι χρονοβόρα και δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματική εικόνα της αγοράς.

Οι έντυπες ή ηλεκτρονικές Αγγελίες:

Η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά χρονοβόρα καθώς απαιτεί πολύ καλό φιλτράρισμα και ξεσκαρτάρισμα των ακινήτων της επιθυμητής περιοχής. Εξυπακούεται ότι ο υποψήφιος ενοικιαστής ή αγοραστής θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να πραγματοποίηση πολλαπλές επιτόπιες αυτοψίες στα υποψήφια επιθυμητά ακίνητα μόνο και μόνο για να διαπιστώσει εάν ταιριάζει το ακίνητο με της προδιαγραφές του (ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου δεν είναι και ο πλέον αντικειμενικός όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ακινήτου του).

Η ανάθεση ανεύρεσης ακινήτου σε Μεσιτικό Γραφείο:

Στην περίπτωση αυτή γλιτώνετε πάρα πολύ χρόνο.

Ο Μεσίτης αναλαμβάνει για εσάς να βρει το ακίνητο που ταιριάζει με τις προδιαγραφές σας. Ο Μεσίτης σας δείχνει ακίνητα τα οποία πραγματικά ταιριάζουν στις προδιαγραφές σας.

Πέραν βέβαια από τις τεχνικές προδιαγραφές που θα θέλαμε να έχει το επιθυμητό ακίνητο, σημαντικός παράγοντας είναι και η τιμή του. Από τη στιγμή που θα βρεθεί το επιθυμητό ακίνητο, στη συνέχεια ο Μεσίτης αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ο Μεσίτης είναι απόλυτα εξοικειωμένος, λόγω εμπειρίας, με την διαπραγμάτευση της τιμής του επιθυμητού από εσάς ακινήτου. Γνωρίζει πώς να παρουσιάσει την περίπτωση σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απλά εμπιστευτείτε τον!

 

Από την πλευρά του Εκμισθωτή, Πωλητή:

Εάν είστε ιδιοκτήτης ακινήτου και ενδιαφέρεστε να το νοικιάσετε ή να το πουλήσετε τότε η ανάθεση του σε ένα μεσιτικό γραφείο είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για εσάς.

Ο Μεσίτης έχοντας την πλήρη γνώση της συνολικής αγοράς ακινήτων είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκτιμήσει ορθά την τιμή εκμίσθωσης ή αγοράς του ακινήτου. Ο Μεσίτης μπορεί να εκτιμήσει ορθά την πραγματική αξία του ακινήτου σας μακριά από οποιαδήποτε συναισθηματική προσέγγιση που μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε υποκοστολόγηση ή και υπερκοστολόγηση του ακινήτου σας.

Ο Μεσίτης με αυτόν τον τρόπο εκτιμώντας ορθά την αξία του ακινήτου σας, δίδοντας μια τιμή η οποία θα ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ακινήτου σας συνυπολογίζοντας και τον ανταγωνισμό της αγοράς των ακινήτων, θα καταφέρει να ενοικιάσει ή να πουλήσει το ακίνητο σας. Θα σας γλυτώσει από πολύτιμο χρόνο εάν διαπραγματεύεστε το ακίνητο σας σε μια μη λογική τιμή, μη ανταγωνιστική. Επιπλέον θα σας γλιτώσει και χρήματα στην περίπτωση που έχετε εκτιμήσει λανθασμένα, υποκοστολογώντας το ακίνητο σας.

Το μεσιτικό γραφείο έχει μεγάλο ενεργό πελατολόγιο υποψηφίων ενοικιαστών και αγοραστών για όλες, τις κατηγορίες ακινήτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην γρήγορη ενοικίαση ή πώληση του ακινήτου σας στην περίπτωση που το ακίνητο σας ταιριάζει στις προδιαγραφές των πελατών.

Στην περίπτωση επαγγελματικών χωρών ή και οικοπέδων, ο Μεσίτης μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και άμεσα όσον αφορά την ενοικίαση ή πώληση τους, μιας και συνεργάζεται με πολλές μεγάλες εταιρείες που ψάχνουν για κάποιον επαγγελματικό χώρο.